Fürdők

 Eger Termálfürdő és Strandfördő

A Termál- és Strandfürdő 5,3 hektáros területen jelenleg hét medencével, termál – és gyógyvízzel várja a vendégeket. A fürdőszolgáltatásssal együtt vehető igénybe a strand területén található Wellness Ház. Az egész évben nyitvatartó komplexumban infraszauna, finn szauna, gőzkabin, pezsgőfürdő, masszázs és szolárium várja a vendégeket. A Wellness Házat télen fűtött folyosó köti össze a szomszédságában található termálmedencével.

www.egertermal.hu

Bükkszék Termálfürdő

A bükkszéki gyógyfürdő igazi vonzerő a strandolni, fürdeni vágyóknak, aki egyszer megmártózott a körmedencében, megérezte a 39 Celsius-fokos víz jótékony hatását, a falu különös atmoszféráját, biztos, hogy visszavágyik és újra felkeresi.A fürdőben egy gyógyvízzel töltött medence , egy 1000 négyzetméteres feszített víztükrű édesvízi medence, egy élménymedence csúszdákkal, buzgárokkal, sodrófolyosóval és egyéb élményelemekkel, gyermekmedence és talán Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája, várja a gyógyulni és pihenni vágyókat.

www.bukkszekfurdo.hu

 Egerszalók Termálfürdő

Egerszalók igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során só-domb néven vált ismerté. A 65-68 C◦-os ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket.

A nátriumot is tartalmazó, kalcium-magnézium hidrogén karbonátos gyógyvíz, melynek metakovasav tartalma is jelentős, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Az évek során a mészkődomb a környék szimbólumává és védjegyévé vált. Az Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon, Törökország ázsiai részén Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yellowstone Nemzeti Parkban.

www.egerszalokfurdo.hu

 Demjén Termálfürdő és Aquapark

A Bükk és a Mátra találkozásából, több évezreddel ezelőtt született egy csodás völgy, kis hegyekkel, dombokkal, lankákkal körül ölelve, védve. E pompás, hegyes-dombos vidéket valószínűleg az Isten is jókedvében teremtette. Az újkori demjéni Termál Völgy megálmodói római kori fürdő hangulatát varázsoltak e mesebeli tájba. A lankás dombok között megbúvó völgy szubmediterrán éghajlata segít abban, hogy a fürdő örömeit mind a 4 évszakban élvezzük.

A 690 m mélyről feltörő gyógyvíz kis hazánk legújabban feltárt gyógyvize, mely hatása széles spektrumú.

www.demjengyogytermal.hu

Mezőkövesd Zsóry Fürdő

A 11 hektáros gyönyörűen parkosított fürdő 21 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják. Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. A kalcium – magnézium – hidrogén-karbonátos szabad szénsavat tartalmazó, magas szulfidkén tartalmú hévíz több, mint 70 éve áll a gyógyulás szolgálatában; 1968 óta pedig hivatalosan is gyógyvíz minősítésű, amely alkalmas reumás megbetegedések, ízületi kopások, sérülések, ortopédiai műtétek gyógyítására, kezelésére.

www.zsory-furdo.hu

 Bogács Termálfürdő

Bogács a Bükk-hegység lábánál a Hór és Szoros patak völgyében található, mely az utóbbi években kedvelt pihenőhely lett. Kőolajkutatással feltárt 76°C –os termálvíz (480 méter mély kutakból nyerik) méltán emelte hírnévre Bogácsot.Ezen természeti adottság kihasználásával létesült a termálfürdő, mely medencéivel télen-nyáron közkedvelt hely meghitt, nyugodt környezetben.
A fürdő területén hat gyógyvizes medence (36-38 °C, óriás jakuzzi, fedett medence) kettő gyermekpancsoló (gyermekmedence 30 °C, vízijátszótér 34 °C) egy feszített víztükrű úszómedence (26 °C) és a Jurta medence (30 °C) áll a vendégek rendelkezésére, továbbá egy EU szabványos játszótér.

www.bogacsitermalfurdo.hu

 Miskolctapolca Barlangfürdő

A Barlangfürdő párolgó, gyógyító, 30-35 °C-os vize a barlang kristálytiszta levegőjével együtt már önmagában is jótékony hatású. Igazi, különleges élmények fogadnak minket idebent. Több százezer éves, természet alkotta visszhangzó barlangjáratokban fürdőzhetünk, Csillagteremben úszhatunk az éjszaka sötétjében. Vízsodrás, különleges, sziklából feltörő vízzuhatag, különböző szaunák, szauna szeánsz és gőzkabin vár a felüdülni vágyókra. A Barlangfürdő belső teréből a kagylómedencén keresztül érkezünk a hegyek és őspark által körülölelt parkos szabadtéri termál strandrészre, ahol 3 gyermekmedencében vízi játszótér, úszómedence és régi tavi fürdőt mintázó medence várja a fürödni vágyókat. A télen 705 négyzetméter, nyáron pedig közel háromszor annyi vízfelülettel rendelkező miskolctapolcai Barlangfürdő minden évszakban szeretettel várja különleges élményre vágyó vendégeit.

www.barlangfurdo.hu